Port en kaas, een mooi duo!

De meeste wijnen kun je zo drinken, maar komen pas echt tot uitdrukking in combinatie met het juiste gerecht. Voor Port is dat precies zo: heerlijk om van te genieten, zomaar in een luie stoel, maar prachtig als je het combineert met een mooi dessert of bijpassende kazen. Dus wat krijg je als je de mooiste Port wijnen combineert met mooie kazen? Precies, een feest op het bord én in het glas. Een sublieme combinatie die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens uw feestelijke maaltijd met vrienden of familie!

Bij een Aged Tawny Port staat het aantal jaren dat de Port in vaten gerijpt heeft op de fles. Aged Tawny Ports hebben dus een aanzienlijk aantal jaren gerijpt, wat resulteert in een complexe, zachte geur. De smaak van Aged Tawnies zijn rijk, zacht en subtiel met een lange, elegante afdronk. Serveer Aged Tawny Ports bij voorkeur iets gekoeld, dan komt de smaak volledig tot zijn recht.

Graham´s The Tawny is een soepele, stoere Port met een aangenam lange afdronk. Heerlijk met rijpe kazen, caramelpudding of notentaart.

De 10 Years Old Tawny Port heeft een roodbruine kleur en aroma´s van noten, honing en vijgen. De volle, rijpe smaak combineert perfect met blauwe kazen, noten en vijgen.

Bij een verfijnde Port als de 20 Years Old Tawny Port serveert u bij voorkeur milde kazen zoals Pont l’eveque uit Normandië of een oude Hollandse geitenkaas, die iets verfijnder is dan een koe-kaas.

De bruinrode Graham’s 30 Years Old Tawny is een exclusieve Port van zeer hoge kwaliteit, met geuren van noten, rozijnen, karamel en chocolade. Deze Port wordt niet beter naarmate u hem langer bewaard. Eenmaal geopend, kunt u nog tot 2 maanden genieten van deze heerlijke Port. Perfect bij oude Hollandse kazen.

De 40 Years Old Tawny Port is de ultieme Tawny Port van Graham’s. Hij heeft een zachte en ronde smaak en de afdronk is lang en elegant. De ultieme verwennerij! Net als de 30 Years Old Tawny te combineren met oude Hollandse kazen.


Graham’s Port
Portugal 

Consistently Outstanding!
De Douro vallei in Portugal is het oudste wijngebied ter wereld met een beschermde herkomstbenaming. Het gebied is ruig en bergachtig, met een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen en graniet. Op de steile hellingen langs de rivier de Douro zijn op ontelbare terrassen de wijngaarden aangelegd, waaronder die van W&J Graham’s. Graham’s wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de beste in opmerkelijke, en uitgebalanceerde port. Met name de hogere portkwaliteiten als Vintage Port en Late Bottled Vintage scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.