Domaine Marcel Deiss 
Jean Michel Deiss wordt gezien als één van de meest talentvolle wijnmakers uit de Elzas. Zijn wijnen zijn eigenzinnig ‘fou’, net als hijzelf. Hij produceert wijnen in kleine hoeveelheden maar van absolute wereldklasse, les Vins de Terroir. Deze wijnen worden ook wel “het vloeibare goud van de Elzas” genoemd, en terecht! Het gaat om kleine opbrengsten van zorgvuldig geselecteerde percelen. Dit dankzij druiven, vol geconcentreerd sap en mineralen, die worden geoogst als ze optimaal rijp zijn. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.

Champagne Pol Roger 

‘De favoriete Champagne van wijnschrijvers’
Pol Roger behoort tot de meest prestigieuze champagnehuizen. Het huis heeft sinds de oprichting in 1849 zijn familiekarakter intact weten te houden. Pol Roger bezit 80 hectare wijngaarden Grand Cru die rondom Epernay liggen in de Vallée de la Marne. Belangrijk zijn de 7 kilometer lange kelders, die tot de koudste (+/- 9 gr. C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het bouquet. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat ‘hofleverancier’ van Koningin Elizabeth II.

Domaine Prunier – Bonheur 
Pascal Prunier Bonheur is afkomstig van een wijnbouwersfamilie die vijf generaties teruggaat. Pascal beheert tegenwoordig 6 hectare aan wijngaarden verdeeld over de Bourgogne. Zijn werkwijze wordt gekenmerkt door duurzaamheid en eerlijkheid. Het resultaat is een prachtige reeks wijnen die hun prijs meer dan waard zijn.

Joseph Mellot
Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Ogier Caves des Papes 
De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Laurent Miquel
Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen. Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Laurent’s belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier. Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur. De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen.

La Grande Chapelle 
Bordeaux – AC Bordeaux