Naast het feit dat geiten hele leuke en intelligente dieren zijn, produceren ze een enorm gezond voedingsproduct, namelijk GEITENMELK. Waarom zijn geitenmelk en geitenmelkproducten zo goed voor ons?

Volgens the Journal of American Medicine is geitenmelk het meest complete voedsel dat er bestaat. Geitenmelk staat qua samenstelling heel dicht bij moedermelk en bevat dezelfde belangrijke bio-actieve stoffen als moedermelk. Het is licht verteerbaar en wordt door de meeste zuigelingen, kinderen en volwassenen met koemelkallergie goed verdragen. Het menselijk lichaam kan in 20 minuten geitenmelk verteren terwijl het minimaal 2 uur nodig heeft om koemelk te verteren.

Het bevat o.a. de vitaminen A, B-complex, C en D. Minerale zouten waaronder ijzer, kalium, natrium, calcium, fosfor, magnesium, mangaan en jodium. Sporen elementen zoals selenium, elektrolyten, enzymen, goed verteerbare eiwitten, aminozuren zoals glutamine en tryptofaan en MCT vetzuren.

Regelmatige inname van geitenmelk en geitenmelkproducten verhoogt de weerstand, voorkomt en herstelt allergieën, spijsverteringsstoornissen, ontstekingen in het spijsverteringskanaal en een te hoog vetgehalte van het bloed,  vermindert cholesterolafzetting in de vaatwanden, bevordert een goede vetverbranding, een gezond lichaamsgewicht en goede mineralisatie van het skelet,  voorkomt botontkalking, houdt de gewrichten soepel en beweeglijk, kalmeert en versterkt het zenuwgestel, verhoogt de vitaminen-, mineralen- en hemoglobine niveaus in het bloed en voorkomt bloedarmoede. Het is veel basischer dan koemelk, sojamelk en zuigelingenmelk waardoor het lichaam ontzuurt en licht basisch wordt.

Kortom geitenmelk en haar producten zijn Health Food!

Begin de dag met een super health food ontbijt! Bijvoorbeeld haverpap van havervlokken en geitenmelk met biologische honing en kaneel. Of geitenyoghurt of kwark met goji bessen en vers of gedroogd fruit zoals appel, gedroogde abrikozen, etc.

De uitgebreide versie van dit artikel kunt u lezen op www.ivg-health-business.nl.

Door: Louise Prins, Bio-energetic and Naturopathic Specialist, Orthomolecular Diëtist, Health Food Specialist.